Gatunki chmielu

search
wyberz z listy styl piwa
wybrany filtr: honey ale delete
LagerPilsnerIndia PilsnerBelgian IPAAmerican AleBlonde AlePale AleNut Brown AleDark AleBright AleHefeweizenBarley WineAmerican Pale AleAleIndia Pale AleEuropean AleEnglish AleDark LagerBelgian AleMaibockExtra Special BitterImperial StoutAmerican WheatBitterWheat BeerRed AleESBSchwarzbierOktoberfestImperial Brown AleStoutImperial India Pale AleHeffeweisenCalifornian CommonCalifornia Blonde AleAmerican Amber AleWinter AleBavarian HefeweizenCream AleAmerican LagerGerman PilsnerWheatPorterExtra Special English AleEnglish Dark AleEnglish Light AleChristmas AleMild AleLambicAmber AleCask AleOatmeal StoutStrong AleGolden AleKolschDouble India Pale AleGerman AleSteam BeerGerman LagerEnglish Pale AleMunichHellesKentish BitterBrown AleDoppelbockAmerican Blonde AleBockKölschFrench AleAltMarzenAmerican IPANew England IPADouble IPAImperial IPAIPAPilsAmerican India Pale AleAltbierRauchbierAIPADIPANEIPAAmerican Wheat AleMunich HellesAPAHAZY IPAHAZY APASaisonKolońskieKoźlakBarleywineOld AleBelgian DubbelRISIrish StoutFruit LambicAustralian LagerAmecan LagerAmerican StoutHoney AleFruit beerEnglish BitterCeltic AleSummer AleDark Amber AleBelgian India Pale AleAmberBelgian Strong AleBelgian Pale AleTripelBelgian PilsnerIPLDunkelWeizenbockSpecialty AleLight AleStrong LagerSweet StoutBelgian BrownDubbelLambikWheat AleSession IPAHazy IPALight LagerChocolate StoutRussian Imperial StoutHoliday LagerAlt Munich HellesDortmunderAltbier.American Brown AleIPA. Pale aleCzech PilsnerFarmhouse AleRye AleHoliday AleCanadian PorterFrench PorterBlondeWitbierCalifornia CommonPolish IPAPolish PAPolish Black IPACold IPAPolish Session IPA
California Cluster
Kategoria: chmiel goryczkowy
Jego profil smakowy jest często opisywany jako ziemisty i kwiatowy, z łagodnym, pikantnym charakterem.
Cluster (US)
Kategoria: chmiel ogólnego zastosowania

Najstarsza odmiana chmielu uprawiana w USA. Nadaje piwu przyjemną goryczkę i piękny aromat przypominający słodkie owoce takie jak melon, banan, morela. Szeroko stosowany zarówno w piwach górnej fermentacji (na aromat) jak i w piwach dolnej fermentacji (na goryczkę).


Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji